Информации

МЕСТО НА ОДРЖУВАЊЕ:

Кинотечна сала (30% капацитет)

Летно кино „Мирно лето“ (50% капацитет)

Адреса: Никола Русински бр.1

www: kinoteka.mk

fb: Kinoteka

Цена на влезници*:
1) Ревијалната програма: филм-философија во висина од 100 ден.
2) Компетитивната селекција на долгометражни филмови во висина од 100 ден.

3) Ретроспективата Тарковски во Кинотеката и Компетитивната селекција на краткометражни филмови се бесплатни

* Билетите за секој фестивалски ден ќе бидат достапни на касата на Кинотеката еден ден претходно (еден час пред првата проекција). Телефонски резервации оваа година не се можни. Кинотечната сала и Летното кино „Мирно лето“ на Кинотеката ќе функционираат со ограничени капацитет и со сите безбедносни ковид мерки. Носењето на маска е задолжително за целото времетрање на проекциите.

За прес-акредитации и информации за Фестивалот,    Ве молиме контактирајте не на: press@philosophicalfilmfestival.mk.

ПРИСТАП НА ПЛАТФОРМАТА:

Гледањето на ПАТЕШЕСТВИЕТО НА ПРИНЦОТ од Едукативната програма  на платформата Cinesquare е бесплатно.

За да можете да ги гледате филмовите треба да се регистрирате на www.cinesquare.net. Самата регистрација е едноставна и нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути.

До филмот можете да пристапите преку онлајн собата на ФФФ: www.cinesquare.net/pff

 

ОНЛАЈН КИНО САЛА:

VoD платформа Cinesquare

 

 

 

 

ФФФ онлајн соба:

www.cinesquare.net/pff

fb: Cinesquare